Vesebetegek Debreceni és Hajdú-Bihar Megyei Egyesülete

VESEBETEGEK DEBRECENI ÉS HAJDÚ-BIHAR MEGYEI EGYESÜLETE

Az Egyesület
 
2019. ÉVI ESEMÉNYEK
 
2018. ÉVI ESEMÉNYEK
 
2017. ÉVI ESEMÉNYEK
 
2016. ÉVI ESEMÉNYEK
 
2015. ÉVI ESEMÉNYEK
 
2014. ÉVI ESEMÉNYEK
 
Bemutatkozás

 

„Nagy dolgokat tenni nem tudunk, csak kicsiket, nagy szeretettel.”

 

Üdvözöljük a Vesebetegek Debreceni és Hajdú-Bihar Megyei Egyesületének honlapján!

 

 

Egyesületünk 30 éve működik. Célunk a vesebetegséggel élő emberek sajátos érdekeinek képviselete.

Nagy gondot fordítunk arra, hogy a vesebetegség különböző stádiumában lévők megismerhessék egymást. Sok beteg fél a rájuk váró jövőtől, dialízistől, transzplantációtól, ezért lényeges, hogy találkozzanak olyanokkal, akik ezeken már átestek, hogy közvetlenül tőlük hallják személyes tapasztalataikat, biztatásaikat. Mindeközben fontos, hogy ezek az összejövetelek nyújtsanak is valami pozitívumot számukra.

 

Ezen cél érdekében a következő programokat szervezzük:

Tornafoglalkozások:

Király Enikő gyógytornász már évek óta foglalkozik a debreceni vesebetegek mozgásszervi rehabilitációjával. Torna óráin a résztvevők egyéni állapotát (pl. fistula, csípőprotézis) figyelembe véve személyre szabott feladatokat állít össze.

Torna dialízis közben vagy otthon:

Mivel a rendszeres mozgás jelentősen javítja a krónikus vesebetegek állapotát, ezért nagyon fontosnak tartjuk, hogy minél többen részesülhessenek benne. A minibike szobakerékpároknak köszönhetően azok is mozoghatnak, akik nem tudnak eljárni a csoportos tornákra. A speciális kerékpárt dialízis közben is használhatják. Egyéb eszközeink (taposógép, szobakerékpár) pedig otthoni használatra vannak kölcsönadva.

Tankonyhás főzések:

Szebenszki Erzsébet dietetikussal közösen készítünk ételeket. Főzés közben hasznos tanácsokat kaptunk, hogy hogyan tudjuk csökkenteni azoknak az anyagoknak a bevitelét, amik nem ajánlatosak számunkra.

RenBike Tour Velence:

Minden évben részt veszünk a RenBike Tour Velencei-tavat megkerülő kerékpártúrán. A túra célja az, hogy megmutathassuk, hogy a súlyosnak tartott vesebetegséggel, sőt vesepótló kezeléssel együtt is lehet teljes, aktív életet élni.

Vidám, csapatépítő bográcsozások:

Ezeken a programokon lehetőség nyílik arra, hogy tagjaink jobban megismerkedhessenek egymással. Személyes tapasztalatcserékre, egymás bátorítására is lehetőség adódik.

Kerékpártúrák és különböző sportok kipróbálása:

A cél ezzel az, hogy vesebeteg tagjaink kipróbálhassanak, megismerhessenek több fajta sportágat is, megszínesítsék vele az életüket és példát mutathassanak, hogy vesebetegen is lehet aktív életet élni.

Kirándulások:

A kirándulásokkal bővíthetjük kulturális ismereteinket, vagy egyszerűen csak jó alkalom arra, hogy picit „megfeledkezhessünk” betegségünkről.

Klubdélutánok:

Minden egyes klubdélutánt valami központi téma köré építünk, ami tájékoztat, segítséget nyújt a megelőzéssel, vesebetegséggel, életmóddal kapcsolatban.

Farsangi mulatságok:

Mert az is kell néha, hogy kicsit megőrüljünk :)

Karácsonyi ünnepség:

Évzáró, évértékelő rendezvényünk, melyet műsorokkal fűszerezünk. Meghívott fellépők mellett saját tagjaink és hozzátartozóik is szerepelnek. Ez azért különleges, mert megmutathatjuk magunkat egy másik oldalunkról is. A közös próbák is növelik az összetartást, és dicséretre méltó, hogy olyan dologra van áldozva az idő és az energia, amivel egymást szórakoztathatjuk.

 

Természetesen mindezek nem jöhetnének létre jólelkű, segítőkész támogatóink nélkül.

Ezúton is köszönetet mondunk azoknak, akik támogatásukkal, felajánlásukkal segítették Egyesületünket!

 

Aki szeretne közösségünk része lenni az alábbi elérhetőségeken jelentkezhet:

06 30 2799304 vagy vede.deb@gmail.com

 

********

Akiknek módjukban áll segíteni működésünket, az alábbi számlaszámra utalhatják támogatásaikat:

Vesebetegek Debreceni és Hajdú-Bihar Megyei Egyesülete

Számlaszám: 10200304-41413203-00000000

 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Tartalom

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ingyenes, magyar nyelvû nyomozós kalandjátékok lebilincselõ történetekkel és grafikával! www.cluequestgame.hu    *****    A nagy nyári melegben hûsöljetek a Vízibálon a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Szobafestõ Budapest területén, legyen szó tisztasági festésrõl, vagy komplexebb munkálatokról, mi rendelkezésre állunk!    *****    Svéd termék a legjobb áron! Regisztrálj vásárlónak és kapj egyszeri 2000 Ft-ot és 15% kedvezményt a katalógusból! Svéd    *****    Azariah - RAMPAPAPAM formabontó verzióban, hallgasd, likeold, mutasd meg a spanodnak is :D    *****    ClueQuest- Új, ingyenes online nyomozós játék! Fejtsd meg a rejtélyt, és találd meg a tettest!Gyere cluequest.gportal.hu    *****    Szobafestõ Budapest    *****    Svéd termékek!Csatlakozz hozzám és kapj 2000,- Ft kedvezményt-15% kedvezmény a katalógus árból!Parfümök, szépségápolás!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.