VEDE-klub az egészséges táplálkozásról
2015. november 20.
Második klubdélutánunk az EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁSRÓL szólt. Szebenszki Erzsébet dietetikus volt a meghívott vendégünk.
Kezdésként az általa kapott recept alapján összeállítottunk egy nagyon finom sárgarépás szendvicskrémet, és egy zabpelyhes-joghurtos csemegét.
A szendvicskrém pirítóssal kiváló előételnek is. Mindössze négy hozzávaló kell hozzá: sárgarépa lereszelve, sajt lereszelve, fokhagyma és majonéz. Nagy sikert aratott, mindenkinek ízlett.
A joghurtos csemege hozzávalói: natúr joghurt, alma héjastól lereszelve, mazsola, zabpehely, fahéj. Hasonlóan nagy sikert aratott.
Miközben eszegettünk nagyon fontos tanácsokat hallhattunk. Megtudtuk, mire kell a leginkább figyelni vesebetegségben, milyen élelmiszerek nem ajánlottak, mit mivel tudunk helyettesíteni, illetve kaptunk pár ötletet arra, hogy a napi tápanyag-beviteli korlátokat miként tudnánk úgy megoldani, hogy a kötöttségek ellenére is ízletes ételeket ehessünk.
Mindenki számára hasznos tanácsokat hallhattunk, és az egyéni kérdésekre is pontos, érthető válaszokat kaptunk.
Az összejövetelt egy kis játékkal zártuk. Dietetikus vendégünk különböző fűszereket hozott, amiket illata vagy íze alapján kellett felismernünk. Volt, ami kifogott rajtunk, de azért előbb-utóbb sikerült megnevezni mindet.
Ez a klubdélután is hasznos volt számunkra, vidám hangulatban telt és kis csapatunk egyre jobban összekovácsolódik.
Köszönjük az értékes tanácsokat Szebenszki Erzsébetnek, és a helyet a Nagyerdei Étteremnek!
|