Tejfölös zöldségleves
Hozzávalók:
-
4-5 közepes sárgarépa
-
1-2 gyökér
-
kis karalábé
-
kis zeller
-
1 pohár tejföl
-
ételízesítő
-
1 ek. liszt
-
víz
Elkészítés:
A zöldségeket lereszeljük, vagy robotgéppel legyaluljuk. Kevés olajon megpároljuk, meghintjük sóval, vagy ízlés szerinti levesízesítővel, felöntjük 1,5 l vízzel. Amikor felforrt, a pohár tejfölbe lisztet keverünk, a forró levesből merőkanálnyival felöntjük, majd az egészet kevergetés közben a leveshez öntjük. Vágott petrezselyemmel díszítjük.
Tápanyagtartalom egy adagban:
- Energia: 106.00 kcal (444 kJ)
- Fehérje: 2.40 g
- Zsír: 7.20 g
- Szénhidrát: 7.70 g
- Koleszterin: 21.00 mg
- Rost: 2.86 g
- C-vitamin: 7.90 mg
- B12-vitamin: 0.06 µg
- Kalcium: 83.30 mg
- Vas: 0.42 mg
- Nátrium: 425.00 mg
|