Csirkehússal töltött alma
Hozzávalók:
-
20 dkg főtt csirkehús
-
2 dkg margarin
-
1 evőkanál liszt
-
1 dl tej
-
5-6 db alma
-
1/2 citrom
Elkészítés:
A főtt csirkehúst apróra vagdaljuk. Margarinból és lisztből fehér rántást készítünk, felengedjük 1 dl tejjel, majd sűrűre főzzük. Ezután összekeverjük az apróra vágott csirkehússal. Egészséges, hibátlan, lehetőleg egyforma nagyságú meghámozott almáknak kivesszük a közepét, citromos vízbe tesszük (így nem barnulnak meg). A kivájt részeket - a magház kivételével - apróra vágjuk, és a hús közé keverjük. A citromos vízből kivett almákat megtöltjük, margarinnal kikent tűzálló tálra tesszük és az előmelegített sütőben megsütjük.
Tápanyagtartalom egy adagban:
- Energia: 186.00 kcal (778 kJ)
- Fehérje: 12.70 g
- Zsír: 6.80 g
- Szénhidrát: 17.60 g
- Koleszterin: 44.00 mg
- Rost: 4.71 g
- C-vitamin: 4.70 mg
- B12-vitamin: 0.14 µg
- Kalcium: 55.30 mg
- Vas: 0.98 mg
- Nátrium: 58.00 mg
|